Over mij

Mijn eerste kennismaking met de Chinese gezondheidsoefeningen was via Qigong lessen. phenix_by_imageconstructor-d6f1kljDeze oefeningen deden me goed. Ik heb geleerd dat ik niet via ‘hard mijn best doen’ als wel met rustige simpele strekkingen en bewegingen een groter resultaat bereik. Fysiek en mentaal kan ik me beter ontspannen.
Daarnaast raakte ik gefascineerd door de oude Chinese leer en wetten: het Taoïsme. Via Shiatsu (drukpuntmassage) heb ik geleerd hoe de verschillende energiebanen nadrukkelijker aangeraakt kunnen worden. Daarnaast volgde ik een cursus

Samen met Mantak Chia
Mantak Chia en Lidy Buseman

voetreflexologie. Parallel daaraan volgde ik T’ai Chi lessen.

In 2001 kwam ik in contact met Universal Tao tijdens een introductie weekend. Dit maakte alles rond voor me, en bracht me dat wat ik altijd al zocht: fysieke klachten kon ik zelf aanpakken en mijn vitaliteit groeide. Een dans van lichaam & geest.
Mijn wens is om de basale kennis en diepe gewaarwordingen door te geven. De Tao beweegt en inspireert me, steeds weer anders en intenser. Het is een dans in mijzelf met de wereld en met de wereld in mij.

Ik nodig je uit mee te bewegen.